Συνεδρίες Υπνωτικής θεραπείας – Για εξάλειψη φοβιών, περιοριστικών συνηθειών, προβλημάτων υγείας, άγχους, έντονων ανησυχιών. Ενίσχυση μνήμης, αυτοπεποίθησης και δημιουργικότητας. Κάπνισμα , εθισμοί, βουλιμία, παχυσαρκία . Κατάθλιψη. Αναδρομές σε προηγούμενες ζωές - παιδική ηλικία.
Με τον Χρήστο Αραμπατζή ( Master Hypnotist – Μέλος του National Guild of Hypnotist – USA )
ΔΙΑΡΚΕΙΑ. 1,30 ώρα περίπου
ΥΠΝΩΣΗ - ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Η ύπνωση δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια βαθιά χαλάρωση σωματική και νοητική.
Η ύπνωση παρόλο που εσφαλμένα έχει συσχετιστεί με το παράξενο και το μυστηριώδες, είναι μια απόλυτα φυσική κατάσταση για όλους τους ανθρώπους. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι μπαίνουμε και βγαίνουμε από αυτή την κατάσταση, καθημερινά, πολλές φορές και χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Πριν αποκοιμηθούμε, όταν ονειρευόμαστε, το πρωί όταν βρισκόμαστε μεταξύ ύπνου και ξύπνιου, όταν μας απορροφούν διάφορες σκέψεις, όταν μας παρασύρει η δομή ενός βιβλίου και χανόμαστε στις σελίδες του, όταν χάνουμε την αίσθηση του χώρου και του χρόνου παρακολουθώντας μια ταινία κλπ.
Όταν το άτομο έρθει σε αυτή τη κατάσταση, παύει να κυριαρχεί ο κριτικός νους του και αναδύεται το υποσυνείδητό του. Έτσι εμφανίζεται οτιδήποτε είναι ριζωμένο μέσα του, αναγνωρίζεται και αντιμετωπίζεται με κατάλληλες υποβολές. Το άτομο μπορεί να υπνωτιστεί για να αντιμετωπίσει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα ή να του εμφανιστεί κάτι που λειτουργεί ασυνείδητα εις βάρος του.
Πάντα εμφανίζεται οτιδήποτε έχει σχέση με το ‘Τώρα του’, είναι έτοιμος να το αναγνωρίσει και να το αντιμετωπίσει.
Όταν η ύπνωση χρησιμοποιείται για κλινική αγωγή ασθενών, ονομάζεται «κλινική υπνοθεραπεία».
Η υπνοθεραπεία είναι μια ψυχοθεραπευτική τεχνική με την οποία ο θεραπευτής χρησιμοποιεί την ύπνωση για να βοηθήσει το άτομο να αυτοϋπνωτιστεί για να αλλάξει συναισθήματα, αντιλήψεις, σκέψεις και συμπεριφορά. Η ύπνωση δεν είναι μια μορφή ύπνου. Είναι μια νοητική κατάσταση στην οποία το άτομο είναι σε θέση να εφαρμόζει τις συστάσεις και παροτρύνσεις που του γίνονται καταστέλλοντας τις δυνάμεις της συνειδητής κριτικής.
Τα άτομα που κάνουν υπνοθεραπεία δεν χάνουν τον έλεγχο της συμπεριφοράς τους κατά την διάρκεια της ύπνωσης. Έχουν πλήρη επίγνωση της ταυτότητάς των και του χώρου που βρίσκονται και θυμούνται τα πάντα.
Στη διάρκεια της υπνοθεραπείας μέσω αναδρομής στο παρελθόν, το άτομο μαθαίνει πολλά πράγματα για τους τρόπους με τους οποίους συντηρεί το πρόβλημα του, τόσο σε συνειδητό όσο και σε ασυνείδητο επίπεδο. Τα πρότυπα διερευνώνται από την οπτική γωνία του ενήλικα πια, και εξετάζεται η σύγκρουση ανάμεσα στις σκέψεις και τα συναισθήματα. Γενικά, τα προβλήματα σχετίζονται με συναισθήματα ακατάλληλα και υπερβολικά για την πραγματική κατάσταση.
Η ύπνωση βοηθάει το άτομο να αποκτήσει μεγαλύτερο έλεγχο για το σώμα του και τη ζωή του, να ελέγξει συμπτώματα που του φαίνονται ανεξέλεγκτα ανακαλύπτοντας εσωτερικές του δυνάμεις, να κόψει ανεπιθύμητες ή βλαβερές συνήθειες, να αυξήσει την αυτοσυγκέντρωσή του και την αυτοπεποίθησή του, να βελτιώσει τις επαγγελματικές του ικανότητες και να είναι πιο αποτελεσματικό στους στόχους.
Η υπνωτική κατάσταση είναι μια ασφαλής μέθοδος θεραπείας και δεν έχει καταγραφεί ποτέ κάποιο δυσμενές περιστατικό για αυτήν. Ο οργανισμός σε αυτήν τη κατάσταση βρίσκεται σε πλήρη ισχύ και αναγνωρίζει, διορθώνει όποιες ανωμαλίες υπάρχουν ή δέχεται από εξωτερικούς παράγοντες
Ο θεραπευτής πρέπει να είναι εκπαιδευμένος στη συμβουλευτική, την ψυχοθεραπεία και την ύπνωση. Στη διάρκεια της συνεδρίας γίνεται κυρίως ψυχοθεραπεία, και σε συνειδητή και σε υπνωτική κατάσταση, όπου η ύπνωση είναι ένα εργαλείο που βοηθά τη θεραπεία.
ΤΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΝΩΣΗ
- Έλεγχος συμπεριφορών – Φοβίες – Δειλία – Ανασφάλειες – Έλλειψη αυτοπεποίθησης - Κατάθλιψη
- Αγχώδεις διαταραχές και Στρες
- Κακές συνήθειες – Κάπνισμα – Εθισμοί – Βουλιμία – Υπερβολικό βάρος
- Ανακούφιση σωματικού πόνου και συμπτωμάτων–
- Χρόνιες ή τωρινές ασθένειες και παθήσεις
- Δυσκολίες εκπλήρωσης στόχων
- Αϋπνία, έλεγχο πόνου , πονοκέφαλοι και διατροφικές διαταραχές
- Μετατραυματικό σύνδρομο
- Απώλειες προσώπων και καταστάσεων
- Ψυχοσεξουαλικές διαταραχές
ΤΙ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΝΩΣΗ
- Δημιουργία θετικών κινήτρων και νόημα ζωής
- Ενίσχυση και σταθεροποίηση καλής εικόνας εαυτού
- Βελτίωση επικοινωνίας και σχέσεων
- Αυτοπεποίθηση και αποτελεσματικότητα στόχων
- Αύξηση διαίσθησης για ιδανικές αποφάσεις
- Άμεση επαφή με τις πραγματικές ανάγκες και ‘θέλω’
- Βελτίωση της μνήμης και συγκέντρωσης (ειδικά για υποψηφίους εξετάσεων και φοιτητές)
- Για παιδιά – Ενίσχυση αυτοεικόνας, επικοινωνίας και παραγωγικότητας
- Για αθλητές – Ενίσχυση απόδοσης
• Διάρκεια συνεδρίας. Περίπου 1.30 ώρα
Η υπνοθεραπεία είναι επίσημα αναγνωρισμένη θεραπεία από την ιατρική και την ψυχολογία, πρέπει να εφαρμόζετε μόνο από ειδικούς επιστήμονες , ιατρούς , ψυχολόγους, σύμβουλους. ψυχοθεραπευτές
Η ύπνωση δεν έχει καμία σχέση με παραψυχολογία, μαγεία, αστρολογία, επαφές με άλλες οντότητες, μυστήριο, ενέργειες, θρησκευτικές πεποιθήσεις, κ.α, σεβόμαστε τις παραπάνω κατηγορίες, ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ότι επιθυμεί, αλλά ξεκαθαρίζουμε την θέση της ύπνωσης, η οποία πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο για την θεραπεία ψυχικών και σωματικών παθήσεων,
Η ύπνωση εφαρμόζετε σαν θεραπεία στα μεγαλύτερα νοσοκομεία του κόσμου και διδάσκετε σε ιατρικές σχολές και σε επίσημα αναγνωρισμένους φορείς από το κράτος.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΥΠΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
Αναγνώριση από τον Βρετανικό Ιατρικό Σύλλογο το 1955
British Medical Association
Στις 23 Απριλίου 1955, το British Medical Association (BMA), ενέκρινε την χρήση της ύπνωσης στον τομέα της psychoneuroses και hypnoanesthesia στον πόνο, στον τοκετό, και τη χειρουργική επέμβαση.
Αναγνώριση από τον Ιατρικό Σύλλογο των Ηνωμένον Πολιτειών Αμερικής το 1958
American Medical Association
Το 1958, η American Medical Association ενέκρινε τις ιατρικές εφαρμογές της ύπνωσης.
Αναγνώριση της ύπνωσης από την Αμερικάνικη Ψυχολογική Εταιρεία το 1960 ως κλάδο της Ψυχολογίας
American Psychological Association
Δύο χρόνια μετά την έγκριση AMA, η American Psychological Association ενέκρινε την ύπνωση ως κλάδο της ψυχολογίας.
Η ύπνωση θεωρείται εγκεκριμένη μέθοδος θεραπείας από τον Βρετανικό Ιατρικό Σύλλογο από το 1955 και από τον Αμερικανικό Ιατρικό Σύλλογο από το 1958.
Μια έρευνα για την ψυχοθεραπεία από τον Alfred A. Barrios, Ph.D. αποκάλυψε τα ακόλουθα ποσοστά θεραπευτικής αποκατάστασης:
Ψυχανάλυση: αποκατάσταση 38% μετά από 600 συνεδρίες
Θεραπεία συμπεριφοράς: αποκατάσταση 72% μετά από 22 συνεδρίες
Υπνοθεραπεία Αποκατάσταση 93% μετά από 6 συνεδρίες
Πηγή: Αμερικανικό περιοδικό υγείας
Συνδυασμός ΥΠΝΩΣΗΣ με ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ και ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία
Η συμβουλευτική βασίζεται σε μια σχέση αποδοχής και εμπιστοσύνης που αναπτύσσεται μεταξύ του συμβούλου και του ασθενή.
Η Συμβουλευτική μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση και τη λύση προβλημάτων, τη λήψη αποφάσεων, την αντιμετώπιση κρίσεων, τη βελτίωση των σχέσεων του ατόμου με τους άλλους, τη διεργασία συναισθημάτων εσωτερικής σύγκρουσης.
Η Συμβουλευτική μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί προληπτικά για την αποφυγή δημιουργίας σοβαρών ψυχολογικών προβλημάτων. Το προληπτικό έργο της Συμβουλευτικής συνίσταται στο να βοηθήσει το άτομο να αποκτήσει αξίες, να αναπτύξει την προσωπικότητά του και τις ικανότητές του, να αποκτήσει αυτοεκτίμηση, να βρει το νόημα της ζωής του, να γνωρίσει τον εαυτό του.
Ψυχοθεραπεία: Από τις σημαντικότερες εφαρμογές της ύπνωσης είναι η χρησιμοποίησή της σαν διερευνητικό και θεραπευτικό μέσο στην ψυχοθεραπευτική διαδικασία. Είναι μεγάλη η βοήθεια που η ύπνωση μπορεί να προσφέρει, όσον αφορά την επαφή με βαθύτερα συναισθήματα και σκέψεις και την απόκτηση κατανόησης συμπεριφορών και τον τρόπο επίλυσης των προβλημάτων
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ και ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ
Χρήστος Αραμπατζής
( Σύμβουλος ψυχικής υγείας Προσωποκεντρικής και focusing βιωματικής συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας – Υπνοθεραπευτής - Μέλος του National guilt of Hypnotists – USA)
Βασιλέως Γεωργίου 32 (Περιοχή Ευζώνων)
Θεσσαλονικη (κέντρο)
54640
τηλ. 2310 271161 κιν. 6944 528509
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ: 1.30 ώρα περίπου