ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ και FOCUSING ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Eκπαιδευτικό Πρόγραμμα

στην Προσωποκεντρική & Focusing Βιωματική
Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία

Το Ελληνικό Κέντρο Focusing ανακοινώνει ότι τον Οκτώβριο 2014 οργανώνει συνεντεύξεις με τους ενδιαφερόμενους για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. 
Τον Δεκέμβριο 2014  στους χώρους του Κέντρου μας Startlife θα πραγματοποιηθεί Εισαγωγικό Εκπαιδευτικό Συνάντηση για να δοθεί η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν (με μειωμένη οικονομική επιβάρυνση) και αποκτήσουν μία γενική, αλλά ουσιαστική ιδέα του πώς πραγματοποιείται η εν λόγω εκπαίδευση.

• Εκπαίδευση στη Προσωποκεντρική & Focusing Βιωματική Συμβουλευτική/Ψυχοθεραπεία (τριετής/τετραετής αντίστοιχα)
Άρχισαν οι εγγραφές για το 3-4ετή κύκλο σπουδών στην Προσωποκεντρική και Focusing Βιωματική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία για συμβούλους ψυχικής υγείας και ψυχοθεραπευτές.
Το σχετικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα απευθύνεται σε ψυχιάτρους, ψυχολόγους, συμβούλους ψυχικής υγείας, κοινωνικούς λειτουργούς, εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς, νοσηλευτές, κοινωνιολόγους , ανθρωπολόγους,  καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται για την προσωπική τους ανάπτυξη.
Για την συμμετοχή των ενδιαφερομένων στη πρώτη εκπαιδευτική ημέρα,  απαιτείτε προηγουμένως μια προσωπική συνάντηση για πληρέστερη ενημέρωση και πληροφόρηση.


Το θεωρητικό πλαίσιο του προγράμματος βασίζεται στις επιστημονικές αρχές της Ανθρωπιστικής Ψυχολογίας και πιο συγκεκριμένα της Προσωποκεντρικής Προσέγγισης, της Focusing-Βιωματικής Προσέγγισης, καθώς και του Focusing (Διαδικασία Εστίασης), ενώ παράλληλα εμπνέεται από τα φιλοσοφικά ρεύματα της Φαινομενολογίας και του Υπαρξισμού.
 Ο κύριος στόχος του προγράμματος είναι η επαρκής και πλήρης εκπαίδευση μελλοντικών Συμβούλων και Ψυχοθεραπευτών, ικανών να ασκήσουν με αυτογνωσία, υπευθυνότητα και επιστημονική κατάρτιση τ’ αντίστοιχα επαγγέλματα. Για αυτό και το συγκεκριμένο πρόγραμμα θεωρεί αναπόσπαστο μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας την προσωπική ανάπτυξη των εκπαιδευομένων, η οποία μπορεί και οφείλει να συμβαδίζει παράλληλα με την καλλιέργεια των συμβουλευτικών / ψυχοθεραπευτικών τους δεξιοτήτων, την θεωρητική τους κατάρτιση και την σύνθεση όλων αυτών στην εποπτευόμενη πρακτική εφαρμογή τους.


Oι απόφοιτοι λαμβάνουν τίτλο σπουδών και από το Κεντρικό Ινστιτούτο Focusing Νέας Υόρκης, όσοι δε από αυτούς καλύπτουν τις προυποθέσεις (προγενέστερου διπλώματος στις ανθρωπιστικές σπουδές) μπορούν να προχωρήσουν στην απόκτηση MA στην Συμβουλευτική, από το East Anglia University, Norwich, Αγγλίας.
Η έναρξη προγραμματίζεται για το Δεκέμβριο 2014
ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ  (κατόπιν ραντεβού )  τηλ. 2310 271161   κιν.6909327124
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα.   www.focusing.gr

Start Life
Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης
Ιουστινιανού 11 κ Βενιζέλου  -  Θεσσαλονίκη
τηλ. 2310 271161   κιν. 6944 528509


Επερχόμενα

Καμία εκδήλωση

Ακολουθηστε μας στο facebook

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Εγγραφείτε στα νεα μας

Επικοινωνία

Βασιλέως Γεωργίου 32 (Περιοχή Ευζώνων)
54640
Θεσσαλονικη 

Δείτε τον χάρτη

E: info@startlife.gr
T: 2310 271161